Sunday, July 14, 2013

Erbjudande från Man och Tvättsöndag, ett Mysterie....


Söndag, idag var det en tvättdag, fast jag kände mig pyrt så gick det bra, det är så gott med rena kläder och rena sängkläder.

Jag mötte mannen som erbjudit mina kusinbarn sparkcyklar, de kunde följa med och titta på dem, men lyckligtvis är Adara en smart tjej så hon sa nej. Har funderat på vad det kan vara för man, det kändes obehagligt att det hände när de var här på min gård. Jag förstod inte detta tills min kusin Anna berätta att det hänt när de var här, Anna hjälpte mig upp med skrivbordet så de var ”ensamma” en liten stund.

När jag gick en vända till tvättstugan hörde jag en katt mjaua så intensivt, jag var orolig att något hänt den så jag letade rätt på den, och så kom han, mannen, eller gubben.

Det var han, gubben som är och letar igenom sporna, och plockar med sig en hel del som vi andra kastat, och det är saker som, gamla mjölkpaket eller burkar etc. Så jag kan tänka mig att han kan ha hittat sparkcyklarna vid en sådan sökning av någon av containeran. Han stannade till och pratade med mig så jag frågade honom och han sa att det var han.

Påpekade att det kanske inte var så bra att han erbjöd barnen sådana saker utan att föräldrarna är med. Men tror inte han riktigt förstår. Det är samma man som har hjälp från hemsjukvården, de jag släppte in till soprummet en gång och som berättade att han har hela lägenheten full av sopor. Att han plockar hela tiden, att det bara blir mer - det är lite sorgligt, även sorgligt att jag drar mig undan, vill inte veta mer, blir så ledsen då och det gör ont och tar för mycket energi.

Jag känner lite väl mycket ibland och måste distansera mig, så det inte blir allt för mycket.

Nu när Anna hjälpte mig upp med skrivbordet känns mitt hem så mycket ”lättare”, det var så skönt. Var och hälsade på Anna i hennes nya hem - bra hem för barnen också för det är bara att ha dörrarna öppna, många lekkamrater på gården. Vi hade fredags middag hemma hos henne, Lisa kom också efter jobbet, solbränd och sommar fräsch.

Hade en härlig fredag, och en bra lördags och en söndag som gjorde ett avslut på mysteriet om den mannen som erbjudit sparkcyklar till mina kusinbarn. Jag vill att de skall känna sig trygga när de kommer till mig!



1 comment:

  1. Bra Marie, han var nog rätt så harmlös då, men det verkade ju inte så efter vad Adara berättade. Phew!

    ReplyDelete